Plezier met je hond

     Omdat je hond het waard is 

 

Cursus aanbod:

Cursus aanbod voorjaar 2024


Let op bij aanmelden cursus, reacties belanden soms in de spam!

Kleine groepjes, veel persoonlijke aandacht en genoeg ruimte voor vragen. Ook familieleden zijn van harte welkom. In de puppy en puber cursussen van Hondenschool Elim werken we aan een stabiele en fijne basis waarin jullie prettig leren samenwerken, we behandelen o.a. het hier komen (ook met afleiding), beheersing, bewustwording van het lichaam, snuffelen, zit, af , wachten en het netjes wandelen. Tijdens de sport-cursussen leren we de honden de toestellen aan hierin staat veiligheid van de hond altijd voorop. Na afloop van een cursus ontvangen jullie een certificaat van deelname.  Iedere baas en hond leert op zijn eigen manier en hier begeleid ik jullie graag in! Mocht je vragen hebben of je willen inschrijven, stuur gerust een mail of  app. Ik sta jullie graag te woord.


Puppycursus 8 lessen 100,-  

Tijdens deze cursus leren we de puppy's alledaagse dingen. O.a. het hier komen wanneer het baasje roept, netjes wandelen, wachten, bewustwording van het lichaam, zit en af. Ook behandelen we deze cursus alle vragen waar je tegenaan loopt met je puppy. Hoe leert een hond en waarom doet hij wat hij doet.  Ook buiten de cursus om is er ruimte voor vragen. Alle oefeningen gebeuren in rust, om zo op een fijne manier samen te leren en te ontdekken. Familieleden zijn van harte welkom om de lessen bij te wonen. Na de Puppycursus kan je doorstromen naar de pubercursus.

                      Pubers 1      8 lessen 100,-   
Tijdens de pubercursus bouwen we alle oefeningen die we in de puppycursus hebben behandeld verder uit. Alles wordt net even een stukje uitgebreider. Deze cursus is geschikt voor honden die de Puppycursus hebben gevolgd en honden vanaf 6 maand die nog geen cursus hebben gevolgd. Ook in deze cursus is er voldoende ruimte voor vragen en zijn familieleden van harte welkom!

Pubers 2      8 lessen 100,-
Wil je verder met de gehoorzaamheid, dan is de vervolgcursus een cursus die op de pubercursus aansluit. Hierin worden nog meer de "puntjes op i " gezet. Diverse oefeningen komen aan bod. Volgen, zit en wacht, af en wacht, af uit zicht, hierkomen met voet, apporteren en meer.
Tijdens deze cursus is er voldoende ruimte voor vragen en zijn familieleden van harte welkom!

Privébegeleiding 30,- per half uur  * tijd en dag in overleg.
Privébegeleiding bij Hondenschool Elim is ook mogelijk. Deze begeleiding is voor honden die het wat lastig vinden in een groep of waar de baas/hond combinatie specifieke begeleiding nodig heeft bij een bepaalde oefening. Ook is privébegeleiding mogelijk bij de diverse sporten. Wil je privébegeleiding op eigen locatie? Vraag naar de voorwaarden. 
       * bij ernstige gedragsproblemen verwijs ik u door naar een erkend gedragstherapeut *

Agility 8 lessen 100,-  
Tijdens deze cursus leert je hond alle toestellen (sprongen, kattenloop, wip, schutting, paaltjes, band, breed en tunnels) te beheersen en dit uit te breiden naar een volledig parcours. Agility (ook wel behendigheid genoemd) is een mooie samenwerking die de band tussen hond en baas versterkt,\. 
Je bent lekker samen actief bezig. Of dit nu op recreatief niveau is of op wedstrijd niveau. Jij en je hond krijgen les op maat. Tijdens de lessen is er voldoende ruimte voor vragen en ook familieleden zijn van harte welkom! Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 6 maanden*  *jonge honden agility, Hierbij worden de honden nog niet belast met springen en moeilijke oefeningen, dit is een cursus voor een stabiele basis in de agility. Honden maken kennis met diverse toestellen op een leuke, speelse wijze
* Honden dienen gezond te zijn en geen overgewicht te hebben *
zie onderstaande linkjes voor meer informatie over agility
https://fhn.nl/behendigheid/  https://www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/sporten-met-je-hond/  https://dogsports.nl/

Sport & Spel 
Tijdens deze cursus komen diverse hondensporten aan bod. Agility, Flyball. Hoopers en Frisbee. Tevens leer je tijdens deze cursus de basis oefeningen zoals wachten, Twist & Turn, Tussen, Pootjes ergens opzetten en nog veel meer. Tijdens deze cursus zijn familieleden van harte welkom en is er voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng. 

Flyball 
Tijdens deze cursus maakt de hond kennis met de flyball bak en de hindernissen. Deze cursus is geschikt voor bal gekke honden! Een mooie samenwerking tussen baas en hond.
* Honden dienen gezond te zijn en geen overgewicht te hebben *
zie onderstaande link voor meer informatie over Flyball
https://www.doggo.nl/artikelen/hondensport/flyball/

Hoopers (bij voldoende animo)
Tijdens deze cursus leert de hond wat Hoopers, tunneltjes, tonnen en gates zijn. Hoopers is geschikt voor bijna alle honden en bazen. De oefeningen zijn minder belastend dan bijvoorbeeld agility, de hond hoeft niet te springen. Het sturen van een hond op afstand door een parcours, super leuk voor de band tussen baas en hond! Zie onderstaande link voor meer informatie.
https://www.nadac-hoopers-nederland.nl/

Kids & Fun 
Tijdens deze cursus leren de kinderen op een mooie, veilige en rustige manier samen te werken met hun hond. Waarom doet een hond wat hij doet, hoe leert een hond en wat zijn leuke dingen om samen te doen met je hond op een veilige en verantwoorde manier. Tijdens deze cursus komen er verschillende dingen aan bod. Tijdens deze cursus is er minimaal 1 ouder aanwezig.
De cursus vind plaats in de middag.

Frisbee
Tijdens deze cursus leer jij  hoe je op een veilige manier een frisbee kan gooien en hoe je hond op een veilige manier kan vangen. Tijdens deze cursus is het van belang dat de hond ongeveer een half uurtje in de auto/ bench of rustig aan de kant kan wachten. Dit is nodig omdat de baas eerst alleen leert een frisbee te gooien en daarna de honden en bazen aan bod komen.
* Frisbee is een intensieve sport en alleen geschikt voor honden die gezond zijn en geen overgewicht hebben.*

 

Vragen of informatie neem vrijblijvend contact op:
0617362938 (graag via app)
Hondenschoolelim@gmail.com


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram